نوع اتاق سکوت | کاربرد اصلی | ویژگیهای برجسته | امکانات پیشنهادی |
---|---|---|---|
اتاق سکوت تک جداره با وول پنل | مکالمات تلفنی، کار انفرادی | کاهش صدا، ایجاد حریم شخصی، نصب آسان | پارتیشن تک جداره، وول پنل، نور مناسب |
اتاق سکوت سه طرفه با وول پنل | تمرکز کامل، مطالعه، کارهای دقیق | جذب صدا از سه جهت، فضای نیمهمحصور، مناسب برای تمرکز بالا | سه وول پنل، میز و صندلی ارگونومیک، نورپردازی متعادل |
اتاق سکوت با تلویزیون | جلسات آنلاین، ارائهها، پرزنتیشن | مجهز به نمایشگر، حفظ سکوت کامل، مناسب برای ارائههای تصویری | وول پنل، تلویزیون، صندلی اداری، پورت برق و USB |
اتاق تفکر | ایدهپردازی، طراحی، نوآوری | محیط الهامبخش، آرام و بدون حواسپرتی | تخته سفید، وسایل نوشتاری، نور طبیعی |
اتاق خلوت یا استراحت | آرامش، استراحت کوتاه، رفع تنش | محیط کمنور، مبلمان راحت، کاهش استرس | پاف، مبل، نور ملایم، تهویه مطبوع |
اتاق جلسات کوچک و خصوصی | مذاکرات خصوصی، گفتوگوهای کاری | حفظ حریم صوتی، امنیت مکالمات، فضای رسمی و جمعوجور | میز کوچک جلسه، صندلی راحت، تلفن، نور متمرکز |
اتاق ترکیبی چندنفره | همکاری گروهی، تمرکز جمعی، جلسات کوچک | ترکیب سکوت و ارتباط، مدیریت حواسپرتی گروهی، مناسب برای پروژههای تیمی | میز گروهی، پارتیشن داخلی، عایق صوتی قوی |
داشتن آرامش خاطر و تمرکز حواس برای انجام فعالیت های مختلف نیازمند حضور در یک محیط آرام و فاقد هر گونه سر و صدای اضافی است. بدین منظور یک سری اتاق ها با نام اتاق سکوت طراحی شده اند و افراد برای افزایش آرامش و تمرکز می توانند به این دسته از اتاق ها مراجعه کنند. البته باید توجه داشته باشید که اتاق های سکوت کاربردهای متعددی دارند و به لحاظ داشتن آرامش کامل بهترین گزینه برای برگزاری جلسات و استراحت می باشد. اکنون این سؤال پیش می آید که اتاق سکوت چیست و چه ویژگی هایی دارد؟ در ادامه برای آشنایی بیشتر با مفهوم اتاق سکوت، ویژگی و خصوصیات آن همراه ما باشید.
اتاق سکوت چیست؟
به طور کلی اتاق سکوت یک فضای کاملاً اختصاصی می باشد، که اغلب برای صحبت کردن با تلفن، برگزاری جلسات و استراحت مورد استفاده قرار می گیرد. وجود این اتاق در اماکنی که فضای باز دارند و امکان حواس پرتی و ناراحتی حاضرین وجود دارد، بهترین گزینه است. علاوه بر این در فضاهای اداری باز و فضاهای اشتراکی، اتاق سکوت یا اکوستیک، نیاز به سکوت و آرامش را برای افراد فراهم می سازد. در واقع افراد نیازمند به تمرکز و کسانی که دچار حواس پرتی و ناراحتی های روزمره هستند، از اتاق های سکوت استفاده می کنند و آرامش خاطر را برای آنها انجام فعالیت های مختلف به همراه خواهد داشت. به عبارت دیگر باید گفت اتاق سکوت اغلب با هدف افزایش بهره وری کارکنان و ایجاد فضایی مناسب برای صحبت کردن با تلفن یا کارهایی که به تمرکز ذهنی بالا نیاز دارند، طراحی شده است.
در طراحی و ساخت اتاق های سکوت از پوشش جذب صدا به نام وول پنل استفاده می نمایند. این محصول معمولاً برای پوشش دیوار یا سقف به کار برده می شود و از همه مهمتر اینکه به وسیله چسب مخصوص بر روی دیوارهای میکروسمنت، MDF، پلاستیک، فلز و … چسبانده می شود. از طرف دیگر به دلیل استفاده از وول پنل ها در دکوراسیون داخلی، رنگ های گوناگون و متنوعی از آن در بازار وجود دارد و برای طراحی و ساخت اتاق های سکوت به کار برده می شوند. در مقاله اندازه استاندارد درب چوبی اتاق خواب؛ دقیق و کاربردی! اطلاعات جامعی درباره اندازه درب ها بیان شده است.
به نقل از سایت thomsonfurniture.lv درباره اهمیت اتاق سکوت:
Noise-reducing rooms are very practical. They are physically separated by walls, ceilings and doors and are independent rooms. This is a good solution for open-plan offices, where employees do not have the opportunity to find a quieter corner when needed. Their sizes vary from a single room to a room for 8 people. Such rooms are usually equipped with a good ventilation system, lighting and even built-in furniture, if necessary. Such rooms will be ideal for quiet or moderately loud offices, with the aim of creating additional separate areas.
اتاقهای کاهشدهنده صدا بسیار کاربردی هستند. این اتاقها با دیوارها، سقف و دربها بهصورت فیزیکی از سایر فضاها جدا شدهاند و بهصورت مستقل عمل میکنند. این راهحل خوبی برای دفاتر با طرح باز است، جایی که کارکنان معمولاً فرصت پیدا کردن یک گوشهی ساکت را ندارند. اندازه این اتاقها میتواند از یک نفره تا اتاقی برای هشت نفر متغیر باشد. معمولاً این اتاقها به سیستم تهویه مناسب، نورپردازی و حتی مبلمان داخلی در صورت نیاز مجهز هستند. چنین فضاهایی برای دفاتر ساکت یا با سر و صدای متوسط ایدهآل خواهند بود، با هدف ایجاد نواحی مجزا و مستقل بیشتر.
انواع اتاق سکوت
با توجه با موارد کاربرد اتاق های سکوت، این سری از اتاق انواع مختلفی داشته و بنا به نیاز مصرف کنندگان طراحی و ساخته می شود. هر کدام از انواع اتاق های سکوت نیز ویژگی و خصوصیات متفاوتی دارند و موجب استفاده از این نوع اتاق در زمینه های گوناگون شده است. بدین منظور می توان انواع اصلی اتاق های سکوت را به شرح زیر تعریف کرد:
1- اتاق سکوت تک جداره به همراه وول پنل
این نوع از اتاق سکوت به لحاظ استفاده از یک پارتیشن تک جداره عمدتاً برای مکالمات تلفنی همکاران طراحی و ساخته می شود. لازم به ذکر است که اتاق های سکوت تک جداره به همراه وول پنل با ارائه حاشیه خصوصی و جلوگیری از انتشار صدا، به ایجاد یک فضای کاری آرام و اختصاصی کمک می کند.
2- اتاق سکوت به همراه وول پنل در سه طرف
با تعبیه سه وول پنل در جهات مختلف این نوع از اتاق سکوت، یک فضای کاملاً اختصاصی برای افراد ایجاد شده و با تمرکز کامل می توانند به انجام فعالیت های مختلف بپردازند. بنابراین اگر به دنبال یک فضای ایده آل برای آرامش و سکوت جهت رفع حواس پرتی و افزایش تمرکز هستید، این نوع از اتاق های سکوت بهترین گزینه است.
3- اتاق سکوت همراه با تلویزیون
اتاق های سکوت دارای تلویزیون که در یک طرف وول پنل نصب شده، برای برگزاری جلساتی که نیاز به پرنتیشن دارند، به کار برد می شوند. در واقع وجود یک نمایشگر در اتاق، یک فضای مناسب برای برگزاری جلسات آنلاین و اجتماعات غیر علنی در کمال آرامش فراهم ساخته و هم اکنون در بسیاری از مؤسسات و ادارات سراسر دنیا شاهد استفاده از این نوع اتاق سکوت هستیم.
ویژگی های اتاق سکوت
همان طور که در ابتدا نیز به آن اشاره کردیم، اتاق های سکوت به لحاظ داشتن یک سری ویژگی ها و خصوصیات بارز، با هدف افزایش تمرکز، رفع حواس پرتی و آرامش در محیط های مختلف طراحی و ساخته شده اند. پس باید بدانید که شناخت این ویژگی ها می تواند مسیر انتخاب بهترین نوع اتاق سکوت و استفاده صحیح از آن را برایتان هموار سازد. در این راستا از بین ویژگی های اصلی و بارز اتاق های سکوت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اتاق سکوت صرفاً برای افراد که جهت انجام کار یا پرداختن به امور مختلف نیاز به تمرکز بالا دارند، مناسب است. بدین منظور در اتاق های سکوت از امکاناتی نظیر میز کار، صندلی اداری راحت و نور مناسب استفاده شده است.
- اتاق های سکوت دارای تلفن نیز جهت برآورده ساختن نیاز انجام مکالمات تلفنی در یک فضای آرام طراحی و اجرا می شوند. به گونه ای که افراد با حضور در این نوع از اتاق سکوت، در کمال آرامش به مکالمات خود می پردازند.
- اتاق های مقالات این نوع از اتاق های آرامش برای برکزاری جلسات با تعداد نفرات کم طراحی شده است.
- اتاق ها تفکر در اتاق های سکوت نیز برای فرآیند تفکر خلاقانه و ایده پردازی مناسب هستند و ضمن داشتن دکوراسیون اداری از امکاناتی نظیر تخته سفید و وسایل نوشتن برخوردار می باشند.
- در اتاق های ترکیبی این سری از اتاق ها گروه های مختلف می توانند در کمال آرامش به همکاری بپردازند و ضمن داشتن جلسات پویا، با تمرکز بالا و بدون حواس پرتی یک ارتباط عمیق و مؤثر را تجربه کنند.
- اتاق خلوت در اتاق های سکوت نیز به یک فضا برای آرامش و استراحت در محیط کار اختصاص یافته و کارکنان می توانند برای مدت کوتاهی در این مکان استراحت کرده یا از آن برای افزایش تمرکز و آرامش بیشتر استفاده نمایند.
آیا داشتن اتاق سکوت برای تمامی محیط های کاری لازم و ضروری است؟
در حالت کلی می توان گفت که بهره مندی از یک اتاق سکوت با امکانات کافی یکی از نیازهای اصلی و مفید در تمامی محیط های کاری است. اما شدت و لزوم آن با توجه به زمینه فعالیت و نیازهای خاص هر سازمان براساس نحوه عملکرد پرسنل متفاوت می باشد. بدین صورت که در بسیاری از صنایع و محیط های کاری، اتاق سکوت یک ابزار ویژه و مهم برای ایجاد یک فضای آرام، حریم خصوصی، افزایش تمرکز و کاهش سر و صدا محسوب می شود. در واقع باید این گونه بیان کرد که اتاق های سکوت برای مدیریت استرس و افزایش تمرکز، راحتی و استراحت کارکنان طراحی شده اند و وجود آن در هر مجموعه کاری می تواند موجب بهبود عملکرد پرسنل و افزایش بهره وری آنها شود. برخی از ضروریات داشتن اتاق سکوت در محیط های کاری مختلف را می توان به شرح موارد زیر تعریف کرد:
- نیاز کارکنان به تمرکز بالا؛ در حال حاضر بسیاری از مجموعه های کاری نظیر تولید نرم افزار، مطالعه، برنامه نویسی و … نیاز به تمرکز بالا دارند و این امکان صرفاً توسط یک اتاق سکوت استاندارد با امکانات کافی فراهم می گردد.
- نیاز به برگزاری جلسات و مذاکرات خصوصی در یک محیط امن با حفظ حریم خصوصی اطرافیان
- کاهش میزان صداهای محیطی و افزایش راحتی پرسنل
- فراهم سازی امکان برگزاری جلسات مجازی و کار از راه دور با هدف بهبود ارتباط بین همکاران
امکانات اتاق سکوت
اتاق های سکوت مانند هر اتاق دیگر امکانات و تجهیزات خاص خود را دارند. در صورتی که قصد راه اندازی یا انتخاب یک اتاق سکوت مناسب دارید، باید بدانید که می بایست امکانات اصلی و مهم زیر را دارا باشد
- بهره مندی از پارتیشن های تک جداره و دو جداره
- داشتن وول پنل با هدف جذب صدا
- برخورداری از نور مناسب با نورپردازی نوین
- داشتن میز مناسب با قابلیت پورت، پریز برق و USB خور
- صندلی، پاف و مبل اداری مخصوص اتاق سکوت
سخن پایانی
اتاق سکوت یکی از آرام ترین اتاق ها برای کسب آرامش، افزایش تمرکز و رفع حواس پرتی است. در طراحی و ساخت این اتاق ها از عایق های با کیفیت استفاده شده و هیچگونه صدایی وارد اتاق نمی شود. درب ها، پنجره ها و تمامی بخش های اتاق سکوت از مواد با کیفیت و دارای عایق بندی قوی ساخته شده و اغلب از این اتاق در ادارات، کتابخانه ها، سالن های اجتماعی، اماکن خاص و سری و … استفاده می شود. شما نیز می توانید متناسب با نیاز خود در محیط های اداری و سایر اماکن مناسب ترین نوع اتاق سکوت را بنا کنید. البته از آنجایی که این کار یک فرآیند تخصصی بوده، می بایست آن را به شرکت ها و مؤسسات مجری اتاق های سکوت محول کنید. درپایان از شما دعوت می کنیم تا مقاله آشنایی با بهترین اتاق فرار تهران را نیز مطالعه نمایید.
3 در مورد “اتاق سکوت چیست؟”
مقاله اتاق سکوت خیلی جذاب بود. واقعاً نمیدونستم این اتاقها چه تاثیر شگفتانگیزی رو دارن! برای کارهای تمرکزی و حتی برای ریلکسی کامل میتونن عالی باشن. ولی یه سوال دارم، چطوری میشه یه اتاق سکوت رو برای خونه طراحی و آماده کرد؟ راهنمایی خاصی دارید؟
اتاق سکوت برای جلسات و پروژههای خاص هم پیشنهاد میشه، به نظرم یک ایده عالیه برای بهبود کیفیت کار. آیا کسی تجربه عملی استفاده از اتاق سکوت در محیط کاریشون رو داره که بتونه اطلاعاتی رو در اختیارمون بذاره؟ چون به نظر میرسه واقعا تاثیرگذاره.
چه جالب، من اتاق سکوت رو برای اولین بار توی این مطلب شناختم. بنظرم استفاده از اتاق سکوت میتونه توی کاهش استرس خیلی مؤثر باشه. آیا این اتاقهارو میشه بهراحتی توی خونه درست کرد یا نیاز به متخصص خاصی داره؟